rosa dels vents

rosa dels vents

dimecres, 28 de maig del 2014

Humanització de la Xarxa (III)

(1)
Per acabar aquesta sèrie, parlarem d’un aspecte que moltes vegades descuidem i és, tanmateix, molt important. És tracta de definir unes prioritats també respecte a un mateix. Moltes vegades, l’anhel de fer les coses ben fetes, pot arribar a absorbir-nos de manera que no ens respectem prou a nosaltres mateixos, el nostre temps d’oci, les nostres tasques fora del món virtual, fins i tot els nostres principis més elementals. Hem de saber dir prou quan calgui.

De vegades, el millor és enemic del que és bo. No cal arribar a la perfecció absoluta ni a la productivitat màxima. És millor mantenir incòlume la humanitat amb una bona dosi de seny i humilitat.
(2)

Si treballem bé, ens plouran sol·licituds d’arreu. S’ha d’aprendre a dir no i conèixer les pròpies limitacions i les fronteres entre el que un vol fer de bon grat i el que un farà de mala gana, només per la força.

D’altres vegades se’ns proposaran coses que contravenen la nostra ètica o converses o col·loquis en tons que no ens agraden. Hem d’adquirir l’habilitat de mantenir els principis personals i no emprar el nostre temps a la xarxa en disputes, o alimentant les personalitats vampir que la freqüenten.

 L’Internet és un àmbit en què, si hom transita amb autodomini i maduresa, es pot sortir francament enriquit i feliç. Però si hom es deixa manipular o no es té clar el respecte envers un mateix, es pot acabar amargat.

(3)




_______________________________________________________________________________________

1 comentari:

  1. Tens tota la raó en el que dius. Per una banda, la xarxa pot ser un autèntic parany pel qui és incaut, pots caure en un pou del qual pot ser molt difícil sortir-ne. Tanmateix, podríem posar el similor de qui cau en la ludopatia, es creen uns hàbits i costums que poden arribar a ser perillosos, tant per a nosaltres com per als qui ens envolta. Per altra banda, cal esmentar que en aquest món virtual pots experimentar quelcom realment enriquidor. Per la meva part ha estat un plaer treballar en un grup virtualment, com els nostres, crec que hem treballat bé i que hem sigut conscients de les nostres possibilitats i afinitats. Cadascuna de nosaltres s'ha mantingut en els seus principis tot respectant-nos mútuament.

    ResponElimina