rosa dels vents

rosa dels vents

dilluns, 12 de maig del 2014

Informació (II)

(1)
La xarxa és tot un contingut d’informació que tant pot ser concisa i coherent com no tenir cap valor ni finalitat. De vegades resulta força dificultós escollir la informació fiable. Fer-ne una bona selecció és fonamental per tal de no caure en el parany de desbordar-nos amb un excés de documentació inútil. Aquest fet ens podria ocasionar una pèrdua de temps considerable, per això hem hagut de considerar els criteris de validació i verificació de les fonts escollides.

L’elaboració d’un projecte és una tasca de precisió en la cerca de continguts adients, ja que l’èxit del treball depèn en gran part de la credibilitat de les referències aportades, sobretot si es tracta d’un tema del qual se'n té pocs coneixements.

El nostre criteri de selecció s’ha centrat a escollir fonts verificables i que aporten la informació necessària per al nostre propòsit. Per exemple unes de les més valorades és un document de la Generalitat de Catalunya. També hem escollit una d’un diari digital on hi ha tota una serie d’informació tant del contingut com dels redactors. Un factor important és l’ús de pàgines en llengües estrangeres, en el nostre cas en francès, amb pàgines validades per la informació donada i que, gràcies a la traducció automàtica podem extreure’n informació.

Finalment, vull destacar que la gestió i organització  ens resulta molt satisfactòria utilitzant l’eina Zotero. És una manera fàcil de tenir la informaciò classificada i molt útil, ja que s’hi poden inserir comentaris i notes. Alhora és un bon recurs per compartir d’una manera fàcil amb tot el grup tot el material virtual que serveix per al treball colaboratiu.


____________________________________________________________________________

(1) http://bibliotecnica.upc.edu

2 comentaris:

  1. Estic totalment d'acord amb aquesta valoració tan positiva de l'eina Zotero per facilitar l'accés a les recerques i el fet de compartir-les ràpidament.

    ResponElimina
  2. Sobre Zotero també voldria comentar que funciona millor amb el navegador "Firefox" i que encara no hem arribat a explotar totes les aplicacions que té. Crec uqe pot resultar molt útil a l'hora d'escriure la bibliografia en el treball.

    ResponElimina