rosa dels vents

rosa dels vents

divendres, 2 de maig del 2014

Propostes de millora (I)


(1)
  Els imprevistos són allò que cal tenir més present en la nostra planificació ja que l’experiència ens està ensenyant que es donen amb més freqüència de la que voldríem (siguin tècnics o personals). Per tant, d’ara endavant cal tenir algun espai de reserva en el plànning per poder afrontar amb un estrès menor aquests entrebancs. El suport del grup no queda qüestionat però les tasques poden quedar compromeses.


 
Un altre aspecte que podria millorar és contemplar un temps per llegir el material prèviament a qualsevol acció. Això és complicat perquè és quelcom individual però per força repercuteix en el grup. Alhora tenim serioses dificultats (pensem que normals i lògiques) en estructurar-nos sobre què cal fer. Hi ha un excés d’enunciats i múltiples tasques simultànies que compliquen aquesta organització. No es poden distribuir les activitats perquè la feina no quedaria repartida equitativament així que cal dedicar un temps grupal previ a assegurar-nos de què és exactament el que se’ns demana.


  Fóra bo distribuir-nos les tasques amb més antelació, ja que si no se’ns acumula la feina i hem d’anar a corre-cuita. Alguna vegada passa que dues persones han fet una mateixa tasca, cosa que ha significat una pèrdua de temps. En això, però, hem millorat molt. Sabem que no és fàcil perquè no totes tenim la mateixa disponibilitat, però com passa en totes les comeses, si cadascú sap clarament què ha de fer, la feina s’agilitza.
(2)

  Per altra banda el temps passa i el cansament es nota. Seria realment una millora el fet de mantenir les bones actituds que hem tingut fins ara quant a recolzament mutu, comprensió i ajuda. Cada dia ens costarà un esforç suplementari i ho hem de tenir en compte perquè de fet, la unió del grup és un dels nostres principals motors.


______________________________________________________________________
(1) http://www.clipartlord.com/
(2) https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada