rosa dels vents

rosa dels vents

dilluns, 19 de maig del 2014

Tecnologia digital (II)



Avui em poso davant la pantalla de l’ordinador per tal de poder enllestir la feina. Començo llegint els missatges del fòrum del grup, després em poso a remenar la pàgina wiki, faig un repàs del documents compartits al drive, reviso una informació que es troba en un document corresponent a la bibliografia que tenim al zotero, i faig un cop d’ull a la planificació (i me n’adono que vaig tard…xxxt!) I de dins només em surt una paraula… IMPRESSIONANT! És impressionant el fet que aquestes eines, fins fa dos mesos totalment desconegudes per mi, s’hagin convertit en eines de treball essencials i diàries. I és clar, no només per a mi sinó per tot el grup i tota l’aula! Són les eines que permeten la nostra creació conjunta i la comunicació, les que vetllen perquè els nostres mots arribin al destí adequat. EXTRAORDINARI!
(1)


Tot i aquest extraordinari desenvolupament general en el camp de la tecnologia digital, cal tenir en compte els diferents punts de partida de cadascuna de les components del grup, i doncs, és important de dir que al grup s’hi troben dues mestres de la creació digital i l’expressió virtual. Aquest bolc va com una seda, polit, ordenat, ben estructurat, que fa goig vaja! Més enllà de les aportacions personals, tot això és possible gràcies a l’ajuda constant de la mateixa coordinadora del bloc que ha sabut donar un cop de mà quan ha fet falta i resoldre els dubtes de les més inexpertes, ja que tenia experiència prèvia. I a banda d’això, merèixer un reconeixement a l’exigent tasca que la coordinadora del grup està tenint el desenvolupament del wiki. Ella ens ha posat els fonaments perquè entre totes l’anem construint i com hem pogut comprovar de primera mà, no és feina fàcil.

Dit això, si en algun moment ens hem sentit encallades o perdudes perquè no sabien on ballàvem o potser com havíem de ballar amb aquestes noves eines, al final amb una mica de paciència i sempre suport mutu, ens en hem anat sortint!

_____________________________________________________________________________
(1) http://virtual.eapc.cat/

3 comentaris:

  1. Hi estic totalment d'acord, Ariadna que és qüestió d'anar-se adaptant al punt de partença de cadascú. Personalment he experimentat que això de l'Internet funciona una mica com una comunitat de voluntaris i de benvolença mútua. Molt pocs han rebut classes acadèmiques, la major part hem anat aprenent de mà de companys més expertes, de fòrums, de les seccions d'ajut dels programes. I trobo que això li dóna molta vida a la xarxa. És com una transmissió de saviesa que va de persona a persona, com les tradicions.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb l'Ariadna, m'he adonat de fins a quin punt desconeixia les eines digitals. Crec que les dos membres del grup més joves sóm (crec que l'Ariadna hi estarà d'acord) les més inexpertes en sentit tècnic; potser més centrades en l'escriptura i els continguts. La Montse i la Pilar ens han guiat i ensenyat molt en aquest altre sentit. Per això, moltes gràcies!

    ResponElimina
  3. Em sembla que totes hem aportat el nostre granet de sorra, cadascuna d'aquell raconet que més sap i a totes ens han aportat valors nous els coneixements mutuus compartits. El coneixement del món digital és immens i sempre hi ha alguna cosa per aprendre, no s'acaba mai.

    ResponElimina