rosa dels vents

rosa dels vents

divendres, 30 de maig del 2014

Tecnologia Digital (III)

Una de les eines més valuoses que ens facilita la xarxa són les anàlisis estadístiques de la freqüència de visites als nostres espais. Així podem fer un seguiment de la incidència del nostre treball en el món virtual.

Pels que fa als blocs, s’han de tenir en compte diversos aspectes alhora d’analitzar-ne els resultats i fer les tries consegüents a fi d’augmentar-ne la difusió.

Primerament, hi ha una dificultat important quant al valor que té el nombre de visites que trobem registrat en apartats estadístics, cal tenir present que, dintre de les visites comptabilitzades, també estan les nostres (les que fem cada cop que hi entrem per a elaborar els posts). Si el projecte és particular, es poden obviar seleccionant-ne l’opció del menú. Però si el bloc es grupal, això no es pot evitar i, evidentment, sempre tindrem resultats esbiaixats per aquesta causa. Només cal mirar com s’intensifica el nombre de visites en les dates properes al lliurament de les PACs.
Notable augment del nombre de visites després de començar a compartir els blocs (estàn obviades les pròpies)

Un altre factor que augmenta les visites és la inclusió idònia en els robots de cerca de la xarxa. És sabut que els blocs de plantilla dinàmica reben més visites i disposen d’eines estadístiques més acurades. N’hem descartat l’opció, però, a causa de la gran limitació que encara tenen quant a disseny i facilitat d’edició. 

Hem constatat un augment molt significatiu de visites des del moment que es van compartir els blocs i els wikis amb tots els companys de l’aula. La procedència de les visites ens permet determinar com a causa directa aquest fet ja que els visitants provenen dels altres blocs o del wiki. 
Estadístiques de la procedència de les visites el dia 25 de maig de 2014 (els blocs es van compartir el 18)

Caldria tenir en compte molts més factors que augmenten l’expansió a la xarxa, però un de fonamental és aquest: la intercomunicació i interconnexió (via broc roll, etc.) amb pàgines afins. Es tracta d’utilitzar la xarxa com una autèntica xarxa.

1 comentari:

  1. Amb tot, jo no acabo de fer una absoluta confiança a aquestes eines perquè, per exemple, en tots els blocs que he tingut, sempre tinc visites de Rússia i paisos semblants. Em van explicar una vegada el perquè (robots, etc.). També pot passar que el títol d'una entrada contingui una paraula molt buscada al Google. Dit això, tenen una certa utilitat, amb reserves.

    ResponElimina