rosa dels vents

rosa dels vents

dimarts, 17 de juny del 2014

Avís a futurs navegants

(1)
Una de les primeres sensacions que envaeixen l’estudiant novell de CTIC del Grau de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC és un desconcert general amb un gran estrès que, de vegades pot arribar a paralitzar o a bloquejar. No sap què s’espera d’ell, es troba davant una allau de feina de la qual no sap ni per on començar. Moltíssimes instruccions sol·liciten la seva atenció urgent i, àdhuc, de vegades hi ha contradiccions internes entre elles. Aleshores una de les primeres competències que cal adquirir és la de mantenir la calma, el cap fred i la confiança en ell mateix, en el consultor i en els companys. Molts més estudiants han superat abans que ell l’assignatura i no eren éssers supranormals ni amb poders d’ubiqüitat. Cal centrar-se, primer de tot, en els missatges del consultor i tenir una gran humilitat i laboriositat. No deixar de treballar malgrat, al principi, no es vegin els resultats de tantes hores esmerçades. Preguntar tot el que no s’entengui, principalment al fòrum, a fi que els companys d’aula treguin profit de les respostes que es donin. També dintre del grup o, si és el cas, directament al consultor.

(2)
Com que la feina és molta, el temps és curt i les forces limitades, s’imposa un estalvi dràstic d’energies. Per això és vital estalviar-ne qualsevol despesa inútil: fer les coses equivocadament per no haver llegit bé, o no haver entès les instruccions. És millor invertir un temps a fer-ho amb pausa i atenció. També per excessos de caràcter: nervis, desesperacions, recels o disputes amb els companys... Tot el que no sigui enfrontar la tasca com a grup, de manera positiva i cooperativa, perjudica a la llarga o a la curta. Tothom de l’aula està en el mateix vaixell. Així s’arriba a gaudir molt del treball i s’aprèn moltíssim.

Una de les coses més importants en iniciar aquesta assignatura és ser constant, no deixar passar el temps, ja que sinó la feina s’acumula en excés i és llavors quan es perden els nervis. Una altra qüestió és no quedar-se amb els dubtes, sempre s’ha de consultar allò que no tenim clar, tant al consultor com als companys a través del fòrum, amb la qual cosa al final de l’assignatura tens un bon concepte d’haver adquirit unes aptituds comunicatives i de coneixements com mai abans havies tingut. És realment gratificant arribar al final del semestre i adonar-te dels bons resultats obtinguts i, el més important, és l’experiència assolida.


(3)


___________________________________________________________________________
(1)http://st.gdefon.com/wallpapers_original/wallpapers/293324_karavella_-more_-parus_1608x1206_(www.GdeFon.ru).jpg
(2) http://www.bestgraph.com/gifs/ecole/mains/mains-19.gif

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada